Make your own free website on Tripod.com

Със сп."9 месеца"- на училище за

бъдещи майки

В рамките на Петата национална кампания БЕБЕ 2004 на списание "9 месеца" и със съдействието на фирмите HIPP и NESTLE в София започнаха безплатни лекции по въпроси на бременността, раждането и първите грижи за новороденото.Те се провеждат в Клуба на фоторепортера (подлеза на Министерския съвет) от специалисти- акушерки и педиатри. В хода на лекциите са включени специализирани видеопрограми и представяне на стоки за бебето. Занятията се провеждат всеки вторник, от 10.30ч.

Програма за септември

2 септември
Как да победим стреса
Екип от специалисти
9 септември
Подготовка на гърдите за кърмене
д-р Златка Вълчева, педиатър
16 септември
Укрепване на тазовото дъно
Слава Маймарова, акушерка
23 септември
Обезболяване на раждането
д-р Валентина Григорова, акушер-гинеколог
30 септември
Основни грижи за новороденото
Вяра Виделова- акушерка

Допълнителна информация на тел. 02/946 13 69


Европейско училище за бременни в Пловдив

В Пловдив започна дейността си Европейско училище за бременни. Всеки курс продължава осем седмици. Заниманията се провеждат всеки четвъртък следобед под формата на непринуден разговор между бъдещи и току-що родили майки. Всяка седмица се разисква различна тема- развитие на плода, правилно хранене на бременната, анестезия по време на раждане и пр.В разговора задължително участва съответният медицински специалист- гинеколог, педиатър, психолог. Създател и координатор на курса е госпожа Марион Робъртсън от Великобритания, която работи от 5 години в България по различни социални проекти.

Цената на курса е 48 лв. Той се провежда в клиника"Торакс" от 18 до 20 часа всеки четвъртък. Адрес: Пловдив, ул. "Димитър Цончев" № 5.

начало