Make your own free website on Tripod.com

Какво сънуват бременните жени

Сънища през третото тримесечие

 

Предсказване на пола на бебето

" Тичам през една ливада и се чувствам въодушевена. Сцената е идилична- моята представа за майчинството. Нося свободна роба. Мога да видя гърба на детето ми, който радостно се мержелее пред мен. По гърба не мога да определя дали е момиче или момче. Винаги искам да узная, но това обикновено е скрито в сънищата ми." - Маги, осми месец от бременността

Понякога сънищата на бременните относно пола на детето им са неясни. Друг път майките се чувстват сигурни в пола на бъдещото дете въз основа на сънищата си. Мег била сигурна, че детето й ще бъде момиче, защото сънищата й били пълни с танцуване за разлика от предишната й бременност с момче; по-късно тя наистина родила момиче.Една изследователка се опита да установи колко често бременните предчувстват правилно пола на бебето, като ги разпитваше за техните ясновидски сънища. Тя откри, че 50% от очакващите майки, чиито сънища са били изследвани, са сънували правилно пола на бебето. Тъй като шансовете за дете от двата пола са също 50 на 50, тези предвиждания също се основават на случайността. Но някои бременни имат твърде ясни и подробни сънища с детайли от родилната дейност и самото раждане, като например ранни контракции, точната дата на преждевременно раждане, поставяне в обща родилна зала, точните обстоятелства, при които изтичат водите и т.н. Това показва, че част от жените имат силна способност да предвиждат бъдещето си.

Представа за лицето на бебето

" Правят ми ехография. Вместо да е неясно, както обикновено, всичко е абсолютно видимо, като Кодак филм, в цветове. Мога да видя нашето момиченце, и тя изглежда точно като нас. Има моите очи, тъмни и блестящи, и хубавите извити устни на съпруга ми. Тя е смесица от нас двамата в миниатюрен вид. Толкова е вълнуващо!"- Леа, трето тримесечие.

Като повечето майки, Леа се е вълнувала какво ще е бебето и как ще изглежда. Сънищата често предлагат бебето да бъде видяно във въображението. Изследванията показват, че 15% от бременните виждат бебетата си насън. Други резултати показват дори по-висок процент. Понякога бременната описва с голяма точност вида на детето си. Други майки се безпокоят в сънищата си, че детето може да наследи нежелани черти. Бременните могат да бъдат спокойни, че кошмарите са обичайно явление през този период на бременността и рядко съдържат реална прогноза.

Избиране на името на бебето

" Убедена, че нероденото й бебе е момче, Ветина избрала любимото си име Бенджамин. Нейните сънища, обаче, й казали друго. През нощта, в която взела окончателно решение за името, тя сънувала, че държи бебето си на ръце. Внезапно то проговорило и й казало: "Мамо, моля те,не ме наричай Бенджамин, моля те!"- Бетина, трето тримесечие

Разбира се, Бетина се събудила доста шокирана.Когато впоследствие родила момче, тя решила да го кръсти Кристофър. Макар че все още предпочитала името Бенджамин, тя не посмяла да се противопостави на толкова категоричното настояване, независимо от източника му.

Бременните жени прекарват много часове в обмисляне на възможните имена за бебетата си. Преценяват дали имената си подхождат с фамилиите, има се предвид и бъдещото обучение на детето. Пробва се звученето на фамилиите и любимите имена. Междувременно, насън,сънищата предлагат- а понякога налагат- друг избор. Американските индианци са смятали,че имената, дадени насън, носят сила. Днешните родители също смятат,че имената, дадени насън, имат специално значение.

 

[Начало][Бъдеща мама] [Растежът на вашето бебе] [Здраве][ Психология на децата [Рецепти за лакомници] [Статии] [Магазини][Новини][Малки обяви] [Форуми] [ Книга за гости] [Пишете ми]