Make your own free website on Tripod.com

Какво сънуват бременните жени

Сънища през второто тримесечие

 

Любопитство относно връзката между майката и бебето

" Докато съм на гости у майка ми, седя сама в нейния хол. До мен на стола е някакъв неин домашен любимец, подобен на гибон. Държа се на разстояние от него от страх, че може да ме ухапе. Той скача по мебелите и си похапва от някаква смес във висяща кошница" - Джоан в четвърти месец от бременността

През второто тримесечие сънищата на жените съдържат животни, които приличат на бебета, като малки кученца, пиленца и котенца. В зависимост от отношението й към бременността, нейния партньор и положението й, животното може да бъде застрашаващо или любвеобилно. Сънят на Джоан предполага, че има известно раздвоение относно последствията от появата на новото създание в живота й. Би ли било присъствието му разрушително?

Присъствието на дружелюбни животни- редки и чаровни създания в сънищата- обикновено се възприема като знак за добра връзка между сънуващия и неговите/нейните инстинкти. В сънищата на много бременни животните често са гальовни и забавни. Може да откриете, че в съня ви животните се превръщат от морски създания в земни млекопитаещи, повтаряйки пътя на предшествениците си; друг път вие направо сънувате нероденото си бебе. Отношението ви към животното или детето в съня ви разкрива нещичко от вашето реално отношение по време на съня.

Неувереност относно външния ви вид

" Седмици наред сънувам старото си гадже. Диви, чувствени сънища. Отново съм с него, целуваме се,правим любов- все така страстно, както вниаги. Когато съм будна, си фантазирам как ми се иска да ме види с дете. Какво става???" - Вероника, шести месец от бременността

Еротичните сънища зачестяват с напредването на бременността; особено често се появяват през последните три месеца. Причините за еротичните сънища са толкова различни, колкото са и самите жени. Повечето жени се тревожат за променената си фигура и ефекта й върху сексуалния им живот. Половите контакти неизбежно са по- затруднени в края на бременността. Лишена от обичайната честота или интензивност на секса, очакващата майка отчасти компенсира това в сънищата си.

Извън физическите лишения, бременните често са несигурни, че продължават да са привлекателни за мъжете. Принудата да се опрат на нещо, за да станат, подпухналите глезени- всичко това прави тялото на жената все по-трудно за придвижване. Еротичните сънища предлагат успокояващото " Не се тревожи, виждаш ли, ти си секси, съблазнителна и обичана".

Безпокойство относно любовта и предаността на съпруга

" Аз влача тежък багаж, и Джон (съпругът) също. Аз слагам едната чанта в другата и предлагам на Джон да я носи. Той взима двойната чанта и това облекчава товара ми неимоверно"- Джоан.

Джоан смяташе, че поемането на двойния товар от Джон може би символизира това, че той ще поеме за няколко месеца след раждането цялата финансова издръжка на семейството. Тук багажът, който често е символ на нарастващото тегло в женските сънища, се явява като символ на финансовия товар. Съпругът на Джоан щеше да носи "двоен товар" и тя му беше благодарна.

Понякога жената в очакване се оказва измъчвана от кошмари, че съпругът й има любовна връзка, или си въобразява как чужди жени му се предлагат. Такива сънища също изразяват чувство на несигурност, че любовта и вниманието на съпруга ще се запазят през този период на голяма промяна. Бременната жена осъзнава реално своята уязвимост. Тя е по-зависима отвсякога от добрата воля и подкрепата на хората около нея, особено съпругът й. Тя може да изпитва страх, че ще го загуби.

За щастие, при повечето жени несигурността е безпочвена и преминава с времето. В действителност, много жени откриват, че подготовката и самото раждане на детето ги свързва със съпруга им по едни дълбок начин. Онези бременни, които разбират склонността на съпруга да се чувства пренебрегнат, ще намерят подходящи начини да го включат в подготовката около раждането.

 

 

======
[Начало] [Растежът на вашето бебе] [Здраве][ Психология на децата [Момиче или момче][Рецепти за лакомници] [Бъдеща мама] [Връзки][Статии] [Магазини] [Малки обяви] [Форуми] [ Книга за гости] [Пишете ми]